Zelf smeden?

Reinier deelt zijn passie voor het smeden graag met anderen. Met veel enthousiasme, geduld en inspiratie neemt hij zijn cursisten mee in de wondere wereld van het smeden. De mogelijkheden voor zowel bedrijven als particulieren zijn divers; van een workshop van 2 uur, tot een uitgebreide smeedcursus die meerdere weken duurt.

Vanaf het ontstaan tot 2019 is Smederij Reinier Hoving gevestigd geweest in de monumentale Smederij Veluvia in de oude haven van Harderwijk.

In 2019 is de smederij verhuisd naar een prachtige locatie midden in de weilanden in Wolfheze.

Workshops

Bij Smederij Reinier Hoving heeft u de kans om kennis te maken met de eeuwenoude kunst van het smeden. In de workshops staat u zelf aan het vuur bij de smid. Na een korte uitleg van de materialen en werkwijze gaat u het ijzer smeden als het heet is. U maakt zelf een prachtig werkstuk naar keuze, dat u natuurlijk mee naar huis mag nemen.

U kunt al vanaf een persoon deelnemen, de maximale groepsgrootte per workshop is zes personen. Heeft u een groep groter dan zes personen? Bel dan even voor de mogelijkheden.

De duur van de workshop is helemaal op maat, variërend van 2 uur tot een hele dag.

‘Kennismaken met smeden’
Een twee uur durende workshop waarin de smid u de eerste beginselen van het smeden laat ervaren. U kunt oefenen met de eerste basisvaardigheid, het smeden van een punt aan een stuk ijzer. Als u dit onder de knie heeft kunt u een klein werkstuk maken dat u natuurlijk mee naar huis krijgt. Deze workshop is te boeken vanaf € 60,- per persoon.

‘Halve dag aan het vuur’
Een vier uur durende workshop waarin u samen met de smid een werkstuk maakt naar keuze. Bijvoorbeeld een vreugdewipper, een set sierlijke haken, wijnfleshouder, kachelpook of in overleg een eigen idee. Deze workshop is inclusief koffie, thee en iets lekkers. Deze workshop is te boeken vanaf € 115,- per persoon.

‘Een ijzersterke dag in de smederij’
Een hele dag (ongeveer 8 uur) in de smederij, de smid neemt u mee in de basis van het smeden en helpt u met het maken van een prachtig werkstuk. Koffie, thee en iets lekkers zijn bij het programma inbegrepen. Deze dag is te boeken vanaf € 200,- per persoon.

Cursus

De smid geeft zijn kennis en kunde graag door aan geïnteresseerden. Wilt u graag meer leren over het bewerken van ijzer met hamer en aambeeld dan zijn de beginners- en/of vervolg -cursus smeden uitermate geschikt.

Tijdens een driedaagse intensieve cursus leert u verschillende technieken beheersen. Bij de cursus zit koffie en thee inbegrepen en het gebruik van alle benodigde materialen, gereedschappen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Het maximum aantal deelnemers is zes, de smid wil graag in kleine groepen werken voor een optimale ervaring. De kosten voor de beginnerscursus zijn €500,- per persoon.