Smeedwerk

Ambachtelijk smeedwerk is een sterk en veelzijdig product met zowel functionele als decoratieve mogelijke toepassingen. Van ijzer kun je alles maken als je het geheim van de smid eenmaal kent. Reinier vangt en vereeuwigt zijn passie, kennis en kunde graag in Sterk Smeedwerk.

Functioneel

‘De uitstraling geven die het verdient’

Bijzonder gereedschap
Gesmeed met krachtige slagen en op de juiste wijze gehard; handgesmeed gereedschap. Alle soorten (hoefsmeed-) hamers, tangen, beitels, bijlen, gutsen, buigkrammen, nagelijzers, breeuwijzers, haalmessen, klompenboren, kantelhaken, dubbele krompassers, etc zijn op maat te bestellen. Ook (outdoor-) messen zijn een geliefd stuk gereedschap om te maken en te gebruiken. De smid is in staat om speciaal gereedschap en gereedschap wat nergens (meer) te krijgen is op maat te vervaardigen.

Hang- en sluitwerk
Uniek en karaktervol hang- en sluitwerk op maat maakt uw project helemaal af. Duimen en (kruis-) gehengen, windwervels, grendels, klinkstellen, overslagen, (vlinder-)scharnieren, enzovoorts; natuurlijk voorzien van authentieke nagels. Ook smeedt de smid op authentieke wijze nieuwe kettingen en herstelt gebroken kettingen.

Beslag
Of het hier nu gaat om historische gebouwen, oude boerderijen of schepen van de Bruine Vloot; de smid kan de meest uiteenlopende soorten beslag smeden. Muurankers, schieters, geveltekens of uithangborden en naamborden, hanepoten, mastklinken, kluiverboombeugels, lantaarnbeugels, korvijnagels etc.

Interieur
Smeedwerk maakt van een huis een thuis en van een kantoor een inspirerende werkomgeving. Meubels, tafelpoten, leuningen, balustrades, gordijnroedes, haardroosters en haardstellen zijn voorbeelden van de onbegrensde mogelijkheden die het ijzer ons biedt. In de vaardige handen van de smid ontstaan steeds unieke stukken.

Decoratief

‘Sfeer vangen in ijzer met vuur’

Zijn karaktervolle werk is organisch, sierlijk en met veel oog voor detail gevormd uit het ruwe materiaal. Hart voor al wat leeft en bloeit is de basis voor zijn meest favoriete werk. Creƫren, verbinden en inspireren is wat hij het liefst doet.

Kunst op maat
Sierlijk, klassiek, modern, Jugendstil, Art Deco of helemaal volgens uw eigen ontwerp? De smid laat het ijzer met alle plezier gehoorzamen aan uw wensen. Uniek, origineel, duurzaam en ijzersterk; smeedwerk is een blijvend element.